D'n Hoef Groene BSO Someren

wie zijn wij

Reg-nr. 195605822

ontwikkelen door te spelen in de natuur

Wij geloven dat kinderen zich het beste ontwikkelen door te spelen in de natuur. We zien dat kinderen hier vrolijk en blij van worden. Wij weten dat spelen in de natuur bijdraagt aan de verbondenheid met de natuur en we zijn ervan overtuigd dat deze verbondenheid bijdraagt aan natuurbehoud. Onze droom: een duurzame aarde als gezonde leefomgeving voor alle soorten. Ons streven is dan ook onze aarde zo goed mogelijk door te kunnen geven aan volgende generaties.

Zo startte Hansje Welten in 2003 met Pedagogisch Centrum D’n Hoef. Met een klein groepje en één paard gaf zij equitherapie aan kinderen. Het werd een succes. D’n Hoef groeide en ontwikkelde zich in 18 jaar tijd tot een jeugdzorginstelling voor kinderen met een unieke D’n Hoef-natuurpedagogiek. Met een team van 9 hoogopgeleide medewerkers wordt jeugdzorg in de natuur geboden aan ongeveer 115 kinderen in de omgeving van Helmond/ Eindhoven. Doel daarbij is om te komen tot een inclusieve samenleving.

Voor de kinderen die geen specifieke zorg nodig hebben en een (reguliere) basisschool bezoeken is er groene BSO D’n Hoef. Hier kunnen kinderen uit de regio Someren naar hartenlust spelen met de dieren en in de natuur. Wij creëren zo de doorgaande lijn van behandeling naar gespecialiseerde begeleiding naar reguliere naschoolse opvang.

Hansje Welten

directie, afdeling personeelszaken en pedagogisch beleid

Ruud Welten

directie, afdeling financiën en veiligheid

Eline Wigard

Dagelijkse leiding, Sociaal-pedagogisch hulpverlener, HBO

Vrijwilligers

Gerrie: Conciërge
Toon: Voedselbos en onderhoud
Huub:  Voedselbos en onderhoud
Hilde: Administratie
Dirk: Chauffeur
Frans: Chauffeur
Nettie: Chauffeur
Harrie: Chauffeur

Meer lezen

Een content titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis.

Meer lezen

Stagiaires

Ilke: (HBO 2e jaar)
Alyssa: (HBO 2e jaar)
Jeannette: (HBO 3e jaar)
Demi: (HBO, 4e jaar)

Meer lezen

MVO
Goed zijn voor de dieren en de natuur en goed zijn voor de toekomstige generaties, in een inclusieve samenleving. Dat vinden we belangrijk! In onze gehele bedrijfsvoering houden wij rekening met het milieu en de gezondheid van de kinderen en onze medewerkers. We eten uit onze eigen tuin met zo min mogelijk toevoegingen. 

Quote van ouder:
“toen ik nog geen gebruik maakte van bso d’n hoef zat mijn kind zo vaak te gamen. nu heeft het geleerd om zich buiten te vermaken en wordt het als ouder veel gemakkelijker om mijn kind met de playstation te laten. ik weet immers zeker dat hij ook voldoende buiten speelt!”

Binnen of buiten spelen, Alles kan!

Kinderboerderij Hoefzoe; omgaan met dood en leven, omgaan met angsten, vriendschappen, ravotten in het bos, vies worden, fikkie stoken, waterflessen wegschieten en knuffelen met de dieren. Maar ook binnen spelen en relaxen in de bouwhoek, huishoek en theaterzaal. Het kan allemaal!